Wireless router setup

Everything tech-related is discussed here

Moderator: Global Moderator

Post Reply
User avatar
Macavity
Corporal
Corporal
Posts: 70
Joined: Fri Dec 07, 2007 2:41 am
Location: Arkansas

Wireless router setup

Post by Macavity »

In addition to my laptop I ordered a wireless router to be delivered later today. It's a Linksys WRT54G G 54Mbps Broadband Router. I know there have been some people that have had wireless router issues in association with the game. Any advice on how best to set it up so I can have seemless transition to the wireless world while playing? Thanks!

ZoRPrimE
Major
Major
Posts: 251
Joined: Tue Nov 20, 2007 7:00 am
Location: Limassol, Cyprus

Re: Wireless router setup

Post by ZoRPrimE »

I followed the steps in Strokeys post in N3O's verown tech help section.
Here

I use the exact same router BTW!
GL w/ you new setup
"It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains, the stains become a warning. It is by will alone I set my mind

StrokeyBlofeld
Clan Leader
Clan Leader
Posts: 2823
Joined: Mon Nov 12, 2007 3:36 am
Location: Bristol UK
Contact:

Re: Wireless router setup

Post by StrokeyBlofeld »

You should be able to set it up fine, but I would avoid gaming through a wireless connection where possible. If you can use a wired connection then use one. If you have to go wireless then you shoudln't have any problems as long as you set it up correctly following the instructions mentioned in the previous thread.

User avatar
Cyclohexane
Honorary Officer
Posts: 384
Joined: Tue Nov 20, 2007 1:44 pm
Location: Houston, Texas
Contact:

Re: Wireless router setup

Post by Cyclohexane »

I plan to do the same in the future for my backup machine. Although the router I purchase must have a wired connection for the main computer, and then wireless for the backup machine.
Lead, Follow, or Get the Hell out of the way!

QUICK REFERENCE GUIDE & AOE3 TWC TAD UNIT COMPARISON:
AOE3 TWC TAD Quick Reference & AOE3 TWC TAD UNIT COMPARISON

StrokeyBlofeld
Clan Leader
Clan Leader
Posts: 2823
Joined: Mon Nov 12, 2007 3:36 am
Location: Bristol UK
Contact:

Re: Wireless router setup

Post by StrokeyBlofeld »

[quote=""Cyclohexane""]I plan to do the same in the future for my backup machine. Although the router I purchase must have a wired connection for the main computer, and then wireless for the backup machine.[/quote]

Your going wireless for your back-up?? Are you insane?

User avatar
Cyclohexane
Honorary Officer
Posts: 384
Joined: Tue Nov 20, 2007 1:44 pm
Location: Houston, Texas
Contact:

Re: Wireless router setup

Post by Cyclohexane »

The backup is connected to a 42" LCD HDTV. I use it to play I-tunes (around 60GB music) and sometimes movies. I would like an internet connection in there so I can kick my wife off the main computer and have her check email in there and of course internet access in the living room on the big screen is nice as well.
Lead, Follow, or Get the Hell out of the way!

QUICK REFERENCE GUIDE & AOE3 TWC TAD UNIT COMPARISON:
AOE3 TWC TAD Quick Reference & AOE3 TWC TAD UNIT COMPARISON

StrokeyBlofeld
Clan Leader
Clan Leader
Posts: 2823
Joined: Mon Nov 12, 2007 3:36 am
Location: Bristol UK
Contact:

Re: Wireless router setup

Post by StrokeyBlofeld »

Ah, I see. So it's a 2nd machine for basic internet uses and media streaming. I thought you meant "back-up" as in to back-up your main machine, in which case wireless would be a crazy idea.

Post Reply