Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Talk about Strategies and share your Replays

Moderators: Global Moderator, Age Moderator

Post Reply
User avatar
Macavity
Corporal
Corporal
Posts: 70
Joined: Fri Dec 07, 2007 2:41 am
Location: Arkansas

Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Post by Macavity »

--- I use some kb shortcuts when I play but I have yet to utilize control groups. What are easy ways to learn how to use them? And does anyone have any setups for a Logitech g15 keyboard for use with AOE?

User avatar
blayzer13
Colonel
Colonel
Posts: 505
Joined: Tue Nov 20, 2007 2:39 am
Location: vermont,usa

Re: Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Post by blayzer13 »

wots the logitech g15 kb?

StrokeyBlofeld
Clan Leader
Clan Leader
Posts: 2817
Joined: Mon Nov 12, 2007 3:36 am
Location: Bristol UK
Contact:

Re: Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Post by StrokeyBlofeld »

It's a keyboard you should be envious of........ very envious.............

ZoRPrimE
Major
Major
Posts: 251
Joined: Tue Nov 20, 2007 7:00 am
Location: Limassol, Cyprus

Re: Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Post by ZoRPrimE »

control groups are pretty easy they are described in both the manual and tutorial. ctrl-1 while army selected assigns that group of units to the 1 key. works for 1-9 maybe 0 I forget.

works for buildings and units.
"It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains, the stains become a warning. It is by will alone I set my mind

User avatar
Comadevil
Administrator
Administrator
Posts: 2114
Joined: Tue Nov 20, 2007 4:55 am
AOE3 Nickname: Comadevil

Re: Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Post by Comadevil »

G2 SHIFT-CTRL-9 for getting TCs into one COntrol group
G4 selecting all idle fishing boats
G5 selecting all idle military
G6 selecting all warships
G7 Q (for producing vills, changed hotkey)
G8 9(selecting all TCs)
G9 selecting all docks
g10 selecting all barracks
G11 selecting all stables
G12 selecting all castles, artillery foundrys etc.
G13-G15 Q W E
G16-G18 A S D

I changed the hootkeys for building units to QWE ASD
like it is in the menu bar of the building represented.

G7 and G13 are the same so i don'T have to chanfe old habit which i have from a different key setting

User avatar
blayzer13
Colonel
Colonel
Posts: 505
Joined: Tue Nov 20, 2007 2:39 am
Location: vermont,usa

Re: Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Post by blayzer13 »


User avatar
Comadevil
Administrator
Administrator
Posts: 2114
Joined: Tue Nov 20, 2007 4:55 am
AOE3 Nickname: Comadevil

Re: Control groups and the Logitech G15 keyboard.

Post by Comadevil »

No

Logitech G15 is Logitech G15 ;) I have the old version

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:G15.jpg

Post Reply